YPS 2018

Departamenti i Informatikës organizoi aktivitetin "Këndi i programuesve të rinj", gjatë datave 20 Prill dhe 12 Maj 2018pranë ambjenteve të Departamentit, me infrastrukturën e vendosur në dispozicion nga Departamenti. 

“Young Programmers Space” është konceptuar si një konkurs midis nxënësve të shkollave të mesme në fushën e programimit, rezultatet e të cilit shpallen automatikisht nga platforma. YPS synon edhe informimin e mësusesve të profilit të Informatikës të shkollave të mesme, mbi programet e studimit dhe  infrastrukturës që Departamenti i Informatikës vë në dispozicion për studentët.

Realizimi i aktivitetit YPS kaloi në disa faza ku fillimisht u mundësua prezantimi i platformës së testimit në mjediset e shkollave të mesme, nga stafi dhe studentët e praktikës së Departamentit të Infomatikës.

Gjatë kësaj kësaj nxënësit patën mundësinë të njihen më konkretisht me plaformën, si edhe të testojnë me anë të saj njohuritë e tyre në fushën e Informatikës. Për këtë arsye, në fund u zhvillua edhe një konkurs midis nxënësve, rezultatet e të cilit u shpallën automatikisht nga platforma.

Në përfundim u shpërndan çertifikata për nxënësit që arritën rezultate më të mira gjatë testimit si edhe çertifikata mirënjohje për mësuesit pjesëmarrës.


Nxënësit me rezultate më të mira:

                                 

Nr

Emër Mbiemër

Shkolla

Vendi

1

KLEJDI SEVDARI

HTL "Herman Gmeiner"

Parë

2

ERGIS DUSHKI

Shkolla e mesme "Andon Zako Cajupi"

Parë

3

LOUIS ALBAN ZIKO

Shkolla e mesme "Harry Fultz"

Parë

4

FIDELIUS LULA

Shkolla e mesme "Ismail Qemali"

Parë

5

HYSEN NDREGJONI

Shkolla e mesme "Ismail Qemali"

Parë

6

KLAUS MANA

Shkolla e mesme "Petro Nini Luarasi"

Parë

7

MARIN MAKSUTAJ

Shkolla e mesme "Petro Nini Luarasi"

Parë

8

ANDI HAMOLLI

Shkolla e mesme "Sami Frashëri"

Parë

9

DANIEL STEFANI

Shkolla e mesme "Harry Fultz"

Dytë

10

RONALD DOMI

Shkolla e mesme "Ismail Qemali"

Dytë

11

DEIVID TETA

HTL "Herman Gmeiner"

Tretë

12

ENRI JAHELEZI

HTL "Herman Gmeiner"

Tretë

13

ENES XHAFA

HTL "Herman Gmeiner"

Tretë

14

REI HABIBI

HTL "Herman Gmeiner"

Tretë

15

KLEITION BENDO

Shkolla e mesme "Harry Fultz"

Tretë

16

ARBIN BICI

Shkolla e mesme "Sami Frashëri"

TretëComments